Bier op fles

Geniet van ons ruim aanbod van heerlijke bieren.

Bier op fles

Arend Trippel

Intense en volle smaak en wordt gekenmerkt door een gebalanceerde combinatie van subtiele hopbitterheid en aangename fruitigheid. De pittige afdronk maakt van dit bier een eigentijds bier van hoge gisting.

4€

Barbar

Met Barbar keert men terug naar lang vervlogen tijden en de beginselen van het brouwen. Inderdaad gedurende vele eeuwen was de honing het enig gekende zoetmiddel. Samen met enkele smaakmakers werd het door de brouwers gebruikt voor het maken van hun cervoise. Barbar, vervaardigd met zuiver putwater, is ontstaan door een subtiele mengeling van de meest uitgesproken substanties en aroma's. Het is puur verwennerij om eens terug te keren naar onze roots en rustig te genieten van wat onze voorouders de verademing van de Krijger noemden. Wordt koel geschonken aan 5°C.

3,6€

Desperados

4,8€

Blonde Leffe

3,4€

Boon Geuze

100% zachte lambiek. Door de spontane gisting en een rijping van 2 jaar op eiken vaten, krijgt het bier de zeer speciale champagneachtige smaak.

5,4€

Wolf Carte Blanche

3,9€

Chimay 8

De door de trappistenmonniken gebrouwen blonde triple, ook wel Capsule Blonde genoemd, hergist op de fles. Het bier heeft een wat zoetig aroma met een beetje hoppigheid. De smaak is bitterzoet en vloeit uit in een hopbittere nasmaak. Deze triple heeft een smaakevolutie. De body is stevig en rond.

3,7€

Chimay Blauw

Chimay Blauw werd in 1948 als kerstbier gecreëerd. Het is een donker bruin sterk bier met een fruitig machtig aroma van verse gist en heeft een alc. vol. van 9% en moet op keldertemperatuur (10 à 12°C) geschonken worden.

4,2€

De Koninck

Amberkleurig bier van hoge gisting met een pittige smaak, fluweelzacht aroma en een volle schuimkraag. Gemaakt met hopbellen van Saaz en een mengeling van zuivere mouten, zonder toevoeging van maïs of andere brouwsuikers. Slechts 5 % alc. vol.

2,5€

Dormaal Wit Goud

De Vlaamse hoevebrouwerij Hof ten Dormaal heeft een bier met de bittere smaak van witlof ontwikkeld. Nederlands onderzoek maakte onlangs duidelijk dat vooral jongeren en alleenstaanden witlof geen aantrekkelijke groente vinden. Met name de groep die de witte stronkjes in de winkel links laat liggen, associeert de groente met ‘bitter’. Voor hen is het nieuwe biertje, op z’n Belgisch witloofbier genoemd, dan ook verre van geschikt. Maar ook in België ligt het niet gemakkelijk. Hof ten Dormaal in Tildonk (bij Leuven) slaagde er niet in om het bier aan distributeurs te verkopen. 90 procent van ‘White Gold’ verdwijnt dan ook naar de Verenigde Staten, een klein deel blijft in Leuven, voor de fijnproevers.

4,9€

Duvel

Duvel is een bier van hoge gisting, dat nog altijd gebrouwen wordt volgens de artisanale methode van weleer. Duvel wordt vervaardigd met de fijnste gerstemout en hopbellen, zonder additieven of bewaarmiddelen. Duvel wordt niet gepasteuriseerd en is daardoor volkomen zuiver en natuurlijk. Duvel ondergaat een tweede gisting en een lange rijping in de fles, waardoor het zijn kenmerkende smaak krijgt. Bij het schenken in het typische kelkvormige degustatieglas parelt het bier naar een gulle schuimkraag. Het evenwicht tussen een fijn aroma en subtiele bitterkracht geven dit bier een unieke plaats in de rijke Belgische biertraditie.

3,3€

Duvel Tripel Hop

De aangename hopbitterheid vloeit voort uit de unieke blend van 3 hopsoorten: Saaz-Saaz, Styrian Golding en Amarillo. De eerste twee hopsoorten worden trouwens ook bij de 'gewone' Duvel gebruikt. Bovendien werd hier ook 'drooghoppen' toegepast: Extra Styrian Golding hopbellen werden toegevoegd in een later stadium van het brouwproces. Na enkele slokken kwam ook het floraal karakter naar boven, waarschijnlijk afkomstig van de Amerikaanse Amarillo hop. De afdronk is uitgesproken droog. Ondanks de 9.5 vol % alcohol toch vervaarlijk vlot doordrinkbaar. Het bier verveelt geen seconde.

4,2€

Gouden Carolus Classic

In een oude kroniek van Mechelen lezen wij dat dit Mechelse Keizersbier, genoemd naar de gouden munten van Keizer Karel, vooral bij de vossenjacht werd gedronken 'daar dit zowel ruiters als paarden in volle vuur bracht en ze deed galopperen zodat de jacht steeds in beste stemming verliep'. Dit 'Keizersbier' wordt nog steeds door onze brouwerij gebrouwen. Gouden Carolus wordt gebrouwen met donkere zeer evenwichtig gedoseerde moutsoorten volgens de klassieke infusiemethode. Door de samenstelling van karamel en aromatische mouten en met de traditionele hoge gisting verkrijgen we een speciaal bier dat de warmte van wijn en frisheid van bier verenigt. Door zijn hoge densiteit van 19° Plato wordt Gouden Carolus geklasseerd onder de speciale bieen. Hierdoor is het dan ook uiterst geschikt voor speciale culinaire doeleinden zoals stoverijen, wild en zelfs sabayon. Onbeperkt houdbaar zal het u toelachen met een kleur en geur. Doch wees niet overhaast want een fijnproever drinkt het met fijne, smakelijke teugen tot een subliem en innig genot. Gouden Carolus is goud waard

4,2€

Gouden Carolus Tripel

Dit bier werd gebrouwen ter ere van de ridders van het Gulden Vlies, verbonden door gestrengdheid, edelheid en pracht ter gelegenheid van hun kapittel gehouden te Mechelen in 1491. Gestrengdheid: Niettegenstaande de technische vooruitgang wordt dit bier gebrouwen volgens de eeuwenoude traditie en verenigt het, zoals voorheen, de beste producten van onze bodem: rijpe gerst en fijne hop, waarvan een deel te week gezet, teneinde zo veel mogelijk aroma te behouden. Edelheid: Vol bevallige tederheid, met een zuivere en keurige smaak, zal het u bekoren. Lang in kelder en op fles gerijpt, uitsluitend bekomen van bleek mout, hoog gegist op moer en 100% natuurlijk. Pracht: Met fierheid geschonken, met eerbied gedronken, zal het u vitaliteit bezorgen, alsook de zo betrachte kracht die er de ideale tint aan geeft en de volmondige smaak die toch dorstlessend werkt, dankzij een evenwichtig hoppen. Om ideaal te proeven schenkt metn zacht en in één trek aan een temperatuur van rond de 10°C. Dit aangenaam goudblonde bier wordt gekozen door wie houdt van een zwaarder, ietwat kruidig en verfrissend bier.

4,2€

Hopus

Hopus heeft een alcoholgehalte van 8,5% per volume, is gebrouwen met maar liefst vijf verschillende hopsoorten in een brouwerij die maar liefst zes generaties brouwervaring heeft.

3,6€

Jambe De Bois

Jambe-De-Bois is een koperachtig blond bier. Het is sterk en pittig. De geur roept banaan, braambes en een subtiele mix van oude aromatische hopsoorten op. In de mond domineert de moutsmaak gevolgd door een lange fijne afdronk.

3,9€

La Chouffe

3,7€

La Trappe Quadruppel

4€

Lindemans Kriek

4,9€

Taras Boulba

3,9€
[/cerchez-menu-item]

Luvanium

3,8€

Omer

3,5€

Orval

3,9€

Rochefort 10

4,9€

Rochefort 8

3,8€

Somersby

4,3€

St Bernardus Abt 12

4,3€

St Bernardus Triple

3,9€

Zundert

6€

Tumulus

4€

Vedett

3€

Leffe Donker

3,4€

Westmalle Dubbel

3,2€

westmalle Triple

3,9€

Wolf 7

3,2€

Brasserie Le Fort

3,6€

Augustijn Donker

3,4€

La Corne

4,2€

Mikkeller

7,0€

Zinnebir

3,9€
bron info bieren: belgenbier.be